Voorbeelden

Tom’s Mening

Toen de ouders van mijn beste vriend Tom gingen scheiden mocht Tom van de rechter kiezen bij wie hij het liefst wilde gaan wonen. Tom vond dit heel moeilijk, omdat hij niet kon kiezen tussen zijn vader en moeder. Tom heeft zonder de aanwezigheid van zijn ouders met de rechter gesproken. Toms moeder werkt veel. Daarom heeft hij heeft de rechter gevraagd of hij bij zijn vader mocht wonen, omdat die vaker thuis was.

Eigen schuld

Niemand mag kinderen pijn doen. Toch gebeurt dit jammer genoeg wel. Ik sprak laatst een jongen van 12, die thuis werd geslagen en uitgescholden. Hij dacht dat dit z’n eigen schuld was, omdat hij vaak een grote mond had. Natuurlijk is dit niet zijn eigen schuld! Ik heb hem verteld dat ouders dit niet mogen doen.

Avondeten

Kinderen hebben recht op allerlei soorten bescherming. Een jongen van 11 jaar die ik ken werd thuis altijd uitgescholden. Zijn ouders letten niet op hem en gaven hem ook haast nooit avondeten. Hij vond het thuis niet fijn, maar wist niet wat hij hiertegen kon doen. Hij wist namelijk niet dat hij recht had op zorg, voedsel en bescherming.

Nieuwe baan

Op haar 16e wilde mijn zusje achter de kassa werken. Ze solliciteerde en werd aangenomen. Op haar eerste dag kreeg ze te horen dat ze haar hoofddoek af moest doen. Ze wist niet wat haar overkwam! Wat heeft haar hoofddoek met haar werk te maken?! Natuurlijk is ze er uiteindelijk niet gaan werken. Ze voelde zich gediscrimineerd, maar wist niet wat ze hier aan kon doen.

Reacties zijn gesloten.