Symposium 2017

Op 14 november 2017 is het weer tijd voor het Symposium, georganiseerd door de Kinder- en Jongerenrechtswinkel!
Het voorstel tot meerouderschap en -gezag staat dit jaar centraal.
Het symposium zal plaatsvinden op 14 november a.s. in Kasteel Vaeshartelt te Maastricht.
Klik op de uitnodiging van het symposium voor meer informatie over deze informatieve middag.
Tip de uitnodiging is interactief en linkt naar de relevante websites.

Goed om te weten! Advocaten kunnen zichzelf opleidingspunten toekennen voor dit symposium. Na afloop verstrekken wij hiervoor een bewijs van aanwezigheid.

Tot nu toe zal er een drietal sprekers aanwezig zijn. Zij zullen het onderwerp vanuit hun eigen werkgebied belichten. Hieronder wordt kort weergegeven wie deze sprekers zijn.

mr. M.A.M. van Uum.
Mw. mr. van Uum is (kinder)rechter bij de Rechtbank Limburg. Zij behandelt voornamelijk zaken binnen het personen- en familierecht en het jeugdrecht. Zij weet dan ook als geen ander welke problemen en belangen een rol spelen in gezinssituaties als het gaat over omgang, gezag, ouderschap, voogdij etc. Zij zal vanuit haar positie als rechter het meerouderschap toelichten

mr. dr. B.M. Dijksterhuis
Mw. mr. dr. Dijksterhuis is juriste, gespecialiseerd in scheiding en alimentatie. Zij is zelfstandig onderzoeker en adviseur. Zij geeft advies aan zowel particulieren als organisaties. In opdracht van organisaties verricht zij onderzoek op o.a. de volgende terreinen: alimentatie, juridisch-financiële gevolgen van scheiding, digitalisering en online scheiden, vechtscheiding en preventie van scheiding. Mr. Dijksterhuis zal het thema benaderen door zich te richten op de onderhoudsplicht van alle juridische ouders voor de kinderen. Dit kan in sommige situaties namelijk behoorlijk complex zijn.

AnneMarie van Thus
AnneMarie Thus is co-founder van stichting Meer dan Gewenst. Deze stichting zet zich in voor LHBT’s die een gezin wensen of hebben. Niet alleen strijden zij voor verbetering van de rechten van ouders en kinderen, maar zij geven ook voorlichting door informatieve bijeenkomsten te organiseren over juridische, sociale, medische en wetenschappelijke aspecten van het LHBT-ouderschap.

Binnenkort zal het dagprogramma van het symposium op de website worden gepubliceerd!

Reacties zijn gesloten.