Voorbeelden

Advocaat

Op de middelbare school hadden twee jongens uit mijn klas ruzie met een jongen uit een andere klas. In de pauze hebben zij de jongens uitgescholden en geslagen. De leerkracht heeft de politie erbij gehaald en de jongens zijn meegenomen naar het politiebureau. Op het politiebureau kwam er een man, een advocaat. Hij heeft met de twee jongens uit mijn klas gesproken en ervoor gezorgd dat ze weer naar huis mochten.

Verklikt

Als je iets strafbaars doet, moet je meestal naar de rechter. In de jeugdgevangenis, waar ik als stagiaire wel eens kom, ontmoette ik laatst Danny. Hij was door de politie opgepakt met twee andere vrienden voor het plegen van een overval. Danny zei zelf dat hij er niet bij was geweest, maar een vriend had hem verklikt. Nu zit hij al een maand te wachten tot hij bij de rechter zijn verhaal kan vertellen.

Opgepakt

Ik weet nog goed dat toen ik in een winkel werkte, een paar kinderen iets hadden gestolen. De politie werd gebeld en er kwamen twee agenten om met de kinderen te praten. Ze moesten ook mee naar het politiebureau. Iedereen was natuurlijk heel benieuwd wat er met die kinderen ging gebeuren. Ze hebben uiteindelijk via Bureau Halt een straf gekregen en moesten in de winkel hun excuses aan komen bieden.

Reacties zijn gesloten.