Voorbeelden

Weggelopen

Toen ik nog op de middelbare school zat, had ik een vriendinnetje dat heel vaak ruzie met haar ouders had. Op een dag was ze zelfs van huis weggelopen. Haar ouders waren ontzettend ongerust en kwamen bij mij langs om te vragen of ik soms wist waar mijn vriendinnetje was. Ze hebben de hele middag naar haar gezocht. ’s Avonds laat kwam ze pas thuis. Haar ouders waren niet boos, maar juist erg blij haar weer te zien. Ze hebben toen met zijn drieën de ruzie uitgesproken. Ze houden nu rekening met elkaars gevoelens, en daardoor is er tegenwoordig veel minder ruzie.

Wat kan ik doen als ik weggelopen ben?
Degene waar je nu woont aan jouw ouders of verzorgers laten weten bij wie en waar je zit. Als je niet terug kunt of wilt naar je ouders, kun je met ons overleggen. Wij houden alles geheim.

Ouders met ruzie

Vroeger hadden de ouders van mijn vriendinnetje altijd veel ruzie. Dit maakte haar heel verdrietig. Toen zij thuis kwam uit school zat haar moeder te huilen op de bank. Ze vertelde dat haar ouders uit elkaar gingen, omdat ze niet meer gelukkig waren met elkaar. Mijn vriendinnetje was daardoor heel verdrietig, maar ook wel blij, omdat haar ouders dan geen ruzie meer zouden maken.

Reacties zijn gesloten.