Ontslagen

Ontslagen worden betekent dat je baas zegt dat je niet meer voor hem of haar hoeft komen te werken. Dat mag hij of zij niet zomaar doen. Daar moet hij een goede reden voor hebben. Als er een ‘dringende’ reden is en je per direct niet meer terug hoeft te komen noem je dit: “Ontslag op staande voet.” Als je ontslagen wordt heeft je baas een periode waarmee hij rekening moet houden, dit is de opzegtermijn.

Alleen in je proeftijd mag jouw baas je zonder reden en per direct ontslaan. Een proeftijd is meestal een periode van 1 maand, soms 2, waarin je baas en ook jijzelf kan kijken of het werk en/ of het team jou ligt. Binnen deze termijn mag jij dus zelf ook stoppen omdat je bijvoorbeeld het werk niet leuk vind. Bedenk wel dat het verstandig is om altijd eerst met je baas hierover te praten, wie weet wat er geregeld kan worden!

Als je wordt ontslagen, vraagt jouw baas je om je handtekening te zetten. Teken nooit zomaar! Laat altijd iemand anders er ook naar kijken. Wij kunnen je hierbij altijd helpen!

Reacties zijn gesloten.